wtorek, 25 marca 2014

udka nadziewane pieczarkami

Propozycja na dzisiejszy obiad:dla odmiany udka nadziewane.Pasują na małe i duże okazje.Nieco pracochłonne ,lecz sam efekt końcowy myślę ,że zadowoli każdego.Polecam.

Składniki na 4 porcje:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • przyprawa kucharek
  • pieprz 
  • przyprawa do kurczaka
Udka oczyścić,opłukać.Wyluzować kości.Pieczarki umyć ,opłukać,podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą,doprawiając do smaku.Nadziewać udka,następnie spinać wykałaczkami lub można zeszyć specjalnymi  nićmi .Oprószyć przyprawami,ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,piec ok 1 godz .


3 komentarze:

  1. połączenie kurczaka i pieczarek to super kombinacja :)
    obiadek na pewno bardzo dobrze smakował!

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie te udka wyglądają, aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. robię takie - są pyszne, tata nauczył mnie luzować kurczaka a to było największym wyzwaniem :)

    http://appetiteforlife.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń