piątek, 7 marca 2014

Ulubione krokiety z kapustą i mięsem

Najlepsza wersja krokietów jaką znam..z kuchni mojej mamy oczywiście się wywodzą;-)Najlepsze do barszczu czerwonego.
Składniki na ok 14 szt:
ciasto naleśnikowe:

  • 2 szkl mleka
  • 30 dag mąki
  • 2 jajka
  • sól
  • olej do smażenia
farsz:

  • mięso mielone 40 dag
  • kapusta biała średnia
  • cebula
  • przyprawa kucharek
  • pieprz
  • 1 łyżka masła
  • bułka tarta do obtoczenia
  • 2 jajka  do panierowania
Z podanych składników przyrządzić ciasto naleśnikowe,usmażyć naleśniki.Mięso podsmażamy z przyprawami i cebulką.Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie,następnie kroimy w niewielkie paski lub kostkę.Dodajemy do mięsa z łyżką masła i przyprawą kucharek do smaku.Przesmażamy wszystko razem.Po wystudzeniu ,nakładamy farsz na gotowe naleśniki,zawijamy w krokiety.Panierujemy w jajku i bułce.Smażymy na złoty kolor.Podajemy z barszczem czerwonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz