GOFRY CYNAMONOWE ,CZEKOLADOWE I TRADYCYJNE
Przygotowując ciasto na gofry wpadłam na pomysł ,by zrobić je w kilku smakach ;dodając cynamon i kakao powstały wyjątkowo aromatyczne ciacha.polecam !!
Składniki:
Składniki:
- 3 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- 3 szklanki mleka
- 3 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- 1,5 łyżeczki kakao
- pozostawić bez dodatków
- dodać cynamon i wymieszać
- dodać kakao i wymieszać
Za każdym razem kiedy jesteśmy nad morzem zajadam się tamtejszymi goframi, bo nie wiedzieć czemu,są przepysznie chrupiące. Czy te z Twojego przepisu też takie są??
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Są chrupiące zaraz po upieczeniu ,kiedy już wystygną stają się bardziej miękkie niż chrupkie,ale chyba jak każde gofry...
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu zainwestować w gofrownicę. Bo to jest dręczenie zwierzęcia: napatrzeć się na takie gofry i potem nie móc ich zrobić :( No nic, jest jeszcze opcja wybrania się na moje ulubione do Sopotu (po sąsiedzku bo ja z Gdyni) - jedna taka Pani na Monciaku serwuje najlepsze gofry jakie jadłam w życiu!!!
OdpowiedzUsuńŚliczne,aż żałuję,że nie mam gofrownicy.Muszę koniecznie sobie sprawić:)
OdpowiedzUsuń