kapuśniaczek z młodej kapusty
Przyszedł czas na młodą kapustę.Świetnie sprawdza się w wersji kapuśniaku.Muszę przyznać ,że jest o wiele lepszy niż ten z kiszonej kapusty,a swoją wyjątkowość zawdzięcza świeżością i kruchością młodej kapusty ;dlatego korzystajmy z jej bogactwa smaku przez całą wiosnę.Przepis zmodyfikowany wg przepisu teściowej ;)
Składniki;
Składniki;
- 1 mała główka kapusty młodej
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 laska kiełbasy wiejskiej lub innej
- 10-15 dag boczku
- 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1-2 łyżki śmietany
- 1 -2 łyżki mąki
- przyprawa kucharek
- pieprz
kapusta młoda w g:22kCal
Węglowodany: 4.5 g
Białko: 1.0 g
Tłuszcze: 0.4 g
Cholesterol: 0.0 mg
Sód: 8.00 mg
Błonnik: 2.3 g
Index glikemiczny: 20
Komentarze
Prześlij komentarz