kasza gryczana z gulaszowym sosem
Jedna z najzdrowszych kasz ;niedoceniana a ma tak bogate wartości odżywcze ;białko,węglowodany składniki mineralne ,związki mineralne;wapń,żelazo,kwas foliowy ,potas,magnez,fosfor oraz moc witamin z grupy B,witamina PP,E. Jest lekkostrawna,pożywna i można z niej wyczarować wiele ciekawych ,pełnowartościowych dań.
Kaszę gryczaną zaleca się dla:
• osób z nadciśnieniem,
• osób cierpiących na choroby serca,
• osób cierpiących na choroby układu krążenia,
• osób cierpiących na niedokrwistość,
• osób zagrożonych anemią,
• osób żyjących w ciągłym napięciu i stresie,
• osób skłonnych do depresji,
• diabetyków,
• dzieci,
• kobiet w ciąży lub karmiących piersią,
• osób starszych,
• osób z zaburzoną czynnością jelit,
• rekonwalescentów.
Składniki na sos gulaszowy dla 4 osób:
Kaszę gryczaną zaleca się dla:
• osób z nadciśnieniem,
• osób cierpiących na choroby serca,
• osób cierpiących na choroby układu krążenia,
• osób cierpiących na niedokrwistość,
• osób zagrożonych anemią,
• osób żyjących w ciągłym napięciu i stresie,
• osób skłonnych do depresji,
• diabetyków,
• dzieci,
• kobiet w ciąży lub karmiących piersią,
• osób starszych,
• osób z zaburzoną czynnością jelit,
• rekonwalescentów.
Składniki na sos gulaszowy dla 4 osób:
- ok 40 dag mięsa gulaszowego lub z łopatki czy szynki
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- natka pietruszki lub koperek
- 2 łyżki mąki
- przyprawa do gulaszu lub kostka bulionowa wołowa
- pieprz
- 2 woreczki kaszy gryczanej ''na sypko''
Komentarze
Prześlij komentarz