poniedziałek, 12 maja 2014

Marchewka zasmażana z groszkiem

Do wszelkich dań z drobiu polecam pyszną ,niezwykle delikatną w smaku marchewkę w zasmażce.Uwielbiana przez dzieci w wersji z groszkiem lub bez .

Składniki dla 4 osób:

  • 3-4 marchewki
  • 2 łyżki groszku zielonego z puszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 -2 łyżki mąki
Marchewkę obieramy,kroimy w kosteczkę.zalewamy wodą,tyle by przykryła marchew.Gotujemy do miękkości,następnie dodajemy masło i groszek ,podsmażamy (możemy uzupełnić brak wody do połowy)
Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody ,zagęszczamy marchew.Gotujemy chwilkę , mieszając by nie przywarła.

1 komentarz:

  1. danie super ale po co mąka? wystarczy tylko masło i kwasek cytrynowy sos zrobi się sam pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń