ROGALIKI Z BUDYNIEM
Składniki:
Można użyć budyniu z torebki o dowolnym smaku lub zrobić samemu:
Ciasto podzielić na pół rozwałkować ciasto i podzielić na trójkąty.Na szerszym boku nakładać wystudzony budyń.Zwijać na kształt rogalika.
- 50 dag mąki pszennej
- 1 margaryna
- 2 jajka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 6 dag drożdży
- 1 szklanka śmietany 18%
- 2 łyżeczki cukru
Można użyć budyniu z torebki o dowolnym smaku lub zrobić samemu:
- 0,5 l mleka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- cukier waniliowy
- 2-3 łyżki cukru
Ciasto podzielić na pół rozwałkować ciasto i podzielić na trójkąty.Na szerszym boku nakładać wystudzony budyń.Zwijać na kształt rogalika.
Waniliowe... mmmm... Jak ja uwielbiam wanilię! Musze koniecznie wypróbować tę wersję nadzienia w rogalikach.
OdpowiedzUsuń