czwartek, 22 maja 2014

ROLADKI Z ORZECHAMI I CEBULKĄ

Oryginalne roladki na uroczysty obiad ,jak i odmiana dla zwykłego kotleta na codzienny obiad.Wyborne połączenie smaków ,zadziwi każdego ; stanie się zagadką ''z czego jest to nadzienie''? ...
Przepis mam od mamy,która lubi eksperymentować w kuchni ; co jakiś czas podsuwa nam swoje ''wynalazki'' ;) Od razu mi się spodobały ,dlatego przekazuję przepis dalej ;) super smakują też na zimno.

Składniki dla 4 osób:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 15 dag orzechów włoskich
  •  1 cebula
  • przyprawa kucharek
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka masła lub oleju
  • jajko do panierki
  • bułka tarta do panierki
Cebulę kroimy w kostkę,orzechy siekamy ;nie za drobno..Podsmażamy razem na maśle lub oleju,następnie dusimy kilka chwil; do zrumienienia,doprawiając solą.Fileta dzielimy na porcje ,rozbijamy kotlety.Oprószamy przyprawami.Nakładamy przygotowany farsz,zwijamy roladki.Panierujemy w jajku i bułce ,smażymy z każdej strony na złoty kolor.




5 komentarzy:

  1. Nie wiem jak w smaku ale kompozycja zdjęcia przepiękna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł z orzechami, roladki wyglądają bardzo smacznie. Na pewno wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurczaka pożeram w ilościach hurtowych i wiecznie szukam nowych wersji jego przyrządzania. Twój pomysł brzmi bardzo smacznie, połączenie orzechów z cebulą bardzo ciekawe - zabieram do wypróbowania ;)

    OdpowiedzUsuń