SAŁATA ZIELONA DO OBIADU
Na wiosnę nie może zabraknąć sałaty zielonej jako dodatku do drugiego dania.Najprostsza i najszybsza sałatka obiadowa do zrobienia.
Składniki:
Sałata zawiera luteinę i zeaksantynę, silne przeciwutleniacze, które chronią przed wyrodnieniem plamki żółtej. Właściwości sałaty pozwalają wzmocnić system nerwowy, poprawiają trawienie i odkwaszają. Sałata dostarcza kwasu foliowego i witamin z grupy B,witamin E i C, potasu, żelaza, manganu, magnezu, kwasów organicznych.
100 g sałaty masłowej to 15 kcal
Składniki:
- 1 główka sałaty masłowej
- 1 pomidor
- 1 cebula
- szczypiorek
- 45 rzodkiewki
- 1 ogórek świeży
- sól
- jogurt naturalny grecki ( można użyć również serka twarogowego)
100 g sałaty masłowej to 15 kcal
Komentarze
Prześlij komentarz