niedziela, 22 czerwca 2014

GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH

Składniki dla ok 4 osób:

  • ok 60 dag żołądków drobiowych
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • przyprawa kucharek
  • pieprz
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka śmietany gęstej 18%
  • 1,5 łyżki mąki
  • koperek
Żołądki oczyszczamy ,myjemy i obieramy ze skórek.Kroimy w paseczki.Oprószamy przyprawami i dusimy do miękkości.Dodajemy posiekaną cebulę i startą marchewkę.Dusimy kilka minut po czym dodajemy musztardę,rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody mąkę  i śmietanę.Na koniec doprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem.


1 komentarz:

  1. Całe wieki nie jadłam takiego sosiku,a uwielbiam.Szczególnie z młodymi ziemniakami i sałatą.Mniam:)

    OdpowiedzUsuń