CIASTO JOGURTOWO-PORZECZKOWE
Ciasto delikatne ,lekko wilgotne w środku; z pysznymi porzeczkami ,komponuje się idealnie.Polecam do popołudniowej kawy;)
Składniki:
Składniki:
- 100 g masła
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- cukier waniliowy 1 łyżeczka
- mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
- czerwone porzeczki ok 30 dag
Też ostatnio robiłam porzeczkowca :)
OdpowiedzUsuńLubię wypieki z porzeczkami czerwonymi :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Witam! Zapraszam serdecznie do wzięcia udziału w konkursie: http://www.rynek.webd.pl/wakacyjny-konkurs-na-25-urodziny/
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu się opanować i zamiast zjadać porzeczki to przeznaczyć je na ciasto. Twoje kusi, oj kusi! :)
OdpowiedzUsuńMmm wygląda smakowicie :>
OdpowiedzUsuń