czwartek, 17 lipca 2014

NADZIANE MIELONE

Dla tych którym znudził się tradycyjny kotlet mielony;odrobina urozmaicenia:wystarczy dodać nadzienie  np serowo-porowe i zwykły kotlet zamienia swoje oblicze w wykwintny obiad .polecam

Składniki dla ok 4 osób:

  • mięso mielone ok 40-50 dag
  • 1 cebula
  • przyprawa kucharek lub do mięs
  • pieprz
  • natka pietruszki
  •  1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
Nadzienie:

  • 1 por
  • ser żółty ok 10 dag
  • sól
Mięso przyprawić,dodać jajko,posiekaną cebulę i natkę.Wymieszać do połączenia składników .Pora pokroić w półplasterki ,sprzyć gorącą wodą  na sitku,lekko posolić.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Mięso porcjować na placki,na środek nakładać pora i ser,formować kotlety lekko spłaszczając.Smażyć z obydwu stron.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz