OGÓRKI W MUSZTARDZIE
Takie ogórki są najlepsze na zakąskę ,do obiadu,na kanapkę do sałatki czy hot-dogów-uwielbiam ! Robię zawsze więcej ,by wystarczyło na cała zimę ;polecam!
Zalewa na ok 7 szt 0,5 litrowych słoików:
Wszystkie składniki na zalewę zagotować .Ogórki ułożyć ciasno w wyparzonych słoikach.Dodać kawałek chrzanu,zalać gorącą zalewą.Pasteryzować 3-4 min.
Zalewa na ok 7 szt 0,5 litrowych słoików:
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 1,5 szklanki cukru
- 3 łyżki soli
- 1 mały słoiczek musztardy ostrej np''chrzanowa''
- pieprz ziarnisty kilka ziaren
- ziele angielskie ok 4 ziarenka
- 2 liście laurowe
- chrzan-korzeń
Wszystkie składniki na zalewę zagotować .Ogórki ułożyć ciasno w wyparzonych słoikach.Dodać kawałek chrzanu,zalać gorącą zalewą.Pasteryzować 3-4 min.
Komentarze
Prześlij komentarz