niedziela, 9 listopada 2014

KURCZAK CURRY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Kurczak  w nowej odsłonie;wersja imprezowa .Filet z kurczaka na patyku,przyprawiony curry ,smażony w głębokim tłuszczu.Najlepszy z dipem czosnkowym i paprykowym.Polecam  na duże i małe okazje;)


Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • przyprawa curry
  • olej do smażenia
  • 1,5 szklanki mleka
  • mąka pszenna
  • 1 jajko,
  • szczypta soli
  • patyczki do szaszłyków
Fileta kroimy wzdłuż w paski.Oprószamy obficie przyprawą curry.każdy nawijamy spiralnie na patyczek do szaszłyków.Z mleka,mąki ,jajka i szczypty soli sporządzamy bardzo  gęste ciasto naleśnikowe.W głębokim rondlu rozgrzewamy ok 1 l oleju.Nawinięte na patyczki filety maczamy dookoła w cieście naleśnikowym i smażymy w głębokim tłuszczu na zloty kolor ,przewracając je z każdej strony podczas smażenia.Podajemy na ciepło jak i na zimno z dipem paprykowym i sosem czosnkowym smakują najlepiej:









                                          

3 komentarze: