KOTLETY SIEKANE Z CUKINIĄ II
Drobiowe kotleciki z cukinią i żółtym serem tym razem.Są delikatne i soczyste.Z pewnością posmakują nawet małym niejadkom ;)
Składniki na ok 8 sztuk:
Składniki na ok 8 sztuk:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 mała cukinia lub połowa średniej
- 1 cebula
- 8 dag żółtego sera
- 1 jajko
- bułka tarta
- 2 łyżki natki pietruszki
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
Wszystkie składniki siekamy w kostkę ,ser i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Mieszamy razem dodając rozgnieciony czosnek,jajko i przyprawy.Wyrabiamy na jednolitą masę.( gdy jest za rzadka można dodać bułki tartej) Formujemy okrągłe,spłaszczone kotleciki,obtaczamy w bułce i smażymy z obu stron po kilka minut.Podajemy z ryżem ,frytkami lub ziemniakami ,surówkami .Idealnym dodatkiem będzie również sos tzatzyki.
Polecam też moją pierwszą wersję kotlecików siekanych z cukinią i pieczarkami :
mniam, muszę wypróbować na niedzielny obiad ;)
OdpowiedzUsuńOd dłuższego czasu chodzą za mną takie placuszki ;)
OdpowiedzUsuńpolecam ,są szybkie w przygotowaniu;)
OdpowiedzUsuń