"PIEROGI Z DYNIĄ"
Ciasto na pierogi:
- 60dag mąki pszennej
- 1 szklanka gorącej wody +2 łyżki mleka
- pół łyżeczki soli
Składniki na farsz:
- ćwiartka obranej dyni hokkaido
- kostka sera twarogowego 200g
- sól
- pieprz
Dynię pokroić w drobną kostkę,upiec w piekarniku kilkanaście minut, następnie zblendowac ,dodać rozgnieciony widelcem ser. Doprawić solą i pieprzem. Mąkę przesiać na stolnicy dodać sól i wodę z mlekiem, zagnieść gładkie sprężyste ciasto. Rozwałkować, wycinać kółeczka szklanką, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej, wrzącej wodzie ok 5min od momentu wypłynięcia pierogów.
Podawać z przesmażoną cebulką.. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz