"PIEROGI Z DYNIĄ"


Ciasto na pierogi:
  • 60dag mąki pszennej
  • 1 szklanka gorącej wody +2 łyżki mleka
  • pół łyżeczki soli
Składniki na farsz:
  • ćwiartka obranej dyni hokkaido 
  • kostka sera twarogowego 200g 
  • sól
  • pieprz
Dynię pokroić w drobną kostkę,upiec w piekarniku kilkanaście minut, następnie zblendowac ,dodać rozgnieciony widelcem ser. Doprawić solą i pieprzem. Mąkę przesiać na stolnicy dodać sól i wodę z mlekiem, zagnieść gładkie sprężyste ciasto. Rozwałkować, wycinać kółeczka szklanką, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej, wrzącej wodzie ok 5min od momentu wypłynięcia pierogów.
Podawać z przesmażoną cebulką.. Smacznego.


Komentarze

Popularne posty