środa, 11 stycznia 2017

TARTA W WIEJSKIM KLIMACIE

Kolejna propozycja wytrawnej tarty .Tym razem kiełbaską i cebulą w roli głównej.Połączone z kremowym sosem śmietanowo-serowym tworzą niebanalną tartę .Polecam gorąco!

Spód do tarty:
Przepis na spód do tarty

Składniki nadzienia:

  • 2 cebule
  • 1/2 laski kiełbasy wiejskiej
  • kilka plasterków boczku
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany 
  • 1 serek topiony paprykowy 
  • kilka łyżek startego żółtego sera
  • pieprz
  • majeranek
  • szczypiorek 
  • keczup
Kiełbasę pokroić w półplasterki,boczek w cienkie paski.Podsmażyć ,dodać pokrojoną w pół krążki cebulę.Smażyć do miękkości cebuli.
Jajka roztrzepać,dodać śmietanę i serek topiony ;dokładnie rozmieszać .Masę doprawić pieprzem,majerankiem,dodać stary ser,wymieszać .
Na podpieczony spód wyłożyć podsmażoną kiełbaskę,polać przygotowaną masą serową.Piec ok 25-30 min.w 180 stC. Podawać na gorąco z keczupem i siekanym szczypiorkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz