TARTA W WIEJSKIM KLIMACIE
Kolejna propozycja wytrawnej tarty .Tym razem kiełbaską i cebulą w roli głównej.Połączone z kremowym sosem śmietanowo-serowym tworzą niebanalną tartę .Polecam gorąco!
Spód do tarty:
Przepis na spód do tarty
Składniki nadzienia:
Spód do tarty:
Przepis na spód do tarty
Składniki nadzienia:
- 2 cebule
- 1/2 laski kiełbasy wiejskiej
- kilka plasterków boczku
- 2 jajka
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 serek topiony paprykowy
- kilka łyżek startego żółtego sera
- pieprz
- majeranek
- szczypiorek
- keczup
Kiełbasę pokroić w półplasterki,boczek w cienkie paski.Podsmażyć ,dodać pokrojoną w pół krążki cebulę.Smażyć do miękkości cebuli.
Jajka roztrzepać,dodać śmietanę i serek topiony ;dokładnie rozmieszać .Masę doprawić pieprzem,majerankiem,dodać stary ser,wymieszać .
Na podpieczony spód wyłożyć podsmażoną kiełbaskę,polać przygotowaną masą serową.Piec ok 25-30 min.w 180 stC. Podawać na gorąco z keczupem i siekanym szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz