PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Takie pierogi smakują tylko w Wigilię.Oczywiście nie może ich zabraknąć na wigilijnym stole.Wyjątkowy smak i zapach postnych pierożków z olejem i cebulką...polecam sprawdzony przepis na ciasto i farsz;
proporcje na większą ilość pierożków oraz jak dekorować pierogi :
http://kulinarnyporadnik.blogspot.com/2014/12/jak-adnie-skleic-pierogi-pierogi-z.html
Składniki na farsz:
proporcje na większą ilość pierożków oraz jak dekorować pierogi :
http://kulinarnyporadnik.blogspot.com/2014/12/jak-adnie-skleic-pierogi-pierogi-z.html
Składniki na farsz:
- 1 kg kapusty kwaszonej
- 30 dag grzybków suszonych
- 1 cebula
- przyprawa kucharek
- pieprz
- olej
Kapustę opłukać ,obgotować ,odcisnąć i zmielić przez maszynkę o grubym sicie.Grzyby namoczyć ,obgotować do miękkości.Zmielić ,dodać do kapusty.Na patelni rozgrzać olej ok 4 łyżki ,dodać posiekaną cebulkę ,przesmażyć.Dodać kapustę z grzybami ,doprawić kucharkiem i pieprzem,przesmażyć kilka minut.Wystudzonym farszem nadziewać pierogi .
Komentarze
Prześlij komentarz