wtorek, 9 grudnia 2014

RYBA PO GRECKU

Najłatwiejsza potrawa z ryby ,która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno ;jako danie główne ,jako przystawka,jako kolacja ...polecam również na Wigilię;

Składniki dla 4  osób:

  • 4 filety z ryby ( np mintaj,tilapia,limanda; takie polecam;)
  • przyprawa do ryb
  • vegeta
  • pieprz
  • mąka do panierowania
  • 1 jajko do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek korzenia selera 
Filety z ryby oprószyć przyprawami ,panierować w mące ,jajku,bułce.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Warzywa zetrzeć na tarce o grubych  oczkach,podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.Doprawić vegetą,pieprzem.Następnie podlać wodą i dusić do miękkości.rybę ułożyć na półmisku,na wierzch wyłożyć warzywa.Podawać na ciepło lub na zimno



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz