''MINI BABECZKI PIKNIKOWE Z SZYNKĄ,SZPINAKIEM I SEREM FETA''
Mini przekąski świetnie sprawdzają się na piknikach czy spotkaniach przy grillu;polecam moje wytrawne szpinakowe babeczki z dodatkami ;smakują na ciepło jak i na zimno;
Składniki na ok 10 szt:
Jajka ubić z odrobiną soli.Dodać mąkę i proszek do pieczenia.Szpinak (może być mrożony) wymieszać z rozgniecionym czosnkiem.Ser feta pokroić w mała kostkę,szynkę pokroić w paseczki;dodać do szpinaku.Wszystko połączyć z jajkami.Doprawić pieprzem.Foremki na muffinki ,suflet lub babeczki posmarować tłuszczem np .olejem.Nakładać porcjami ciasto ,wypełniając foremki.Wierzch posypać startym żółtym serem.Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku ok 20 minut.
Składniki na ok 10 szt:
- 20 dag szpinaku rozdrobnionego
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 plasterki szynki
- 2 plastry sera feta
- 8 dag sera żółtego
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli
- pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz