środa, 8 kwietnia 2015

INDYK Z PIECZARKAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Składniki:

  • 60 dag fileta z indyka
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 10-15 dag wędzonego sera żółtego 
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do indyka
  • pieprz
  • 1 jajko
  • 1 op.ciasta francuskiego

Fileta pokroić w pasy ,oprószyć przyprawami.Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na maśle ,dodać pokrojone w pól plasterki pieczarki.Doprawić do smaku ,przesmażyć do momentu odparowania wody.Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,na środku wzdłuż ułożyć fileta na przemian z pieczarkami,wierzch posypać serem.Ciasto złożyć do środka ,zlepić .Posmarować roztrzepanym jajkiem.piec ok 40 min w 180 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz