INDYK Z PIECZARKAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Składniki:
- 60 dag fileta z indyka
- 30 dag pieczarek
- 2 cebule
- 1 łyżka masła
- 10-15 dag wędzonego sera żółtego
- zioła prowansalskie
- przyprawa do indyka
- pieprz
- 1 jajko
- 1 op.ciasta francuskiego
Fileta pokroić w pasy ,oprószyć przyprawami.Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na maśle ,dodać pokrojone w pól plasterki pieczarki.Doprawić do smaku ,przesmażyć do momentu odparowania wody.Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,na środku wzdłuż ułożyć fileta na przemian z pieczarkami,wierzch posypać serem.Ciasto złożyć do środka ,zlepić .Posmarować roztrzepanym jajkiem.piec ok 40 min w 180 st.
Komentarze
Prześlij komentarz