PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORKAMI
Od jakiegoś czasu chodziły za mną takie pierogi;) ...Nadzienie wyszło pyszne,wielbicielom szpinaku na pewno przypadnie do gustu.(moi domownicy niestety do nich nie należą;( Finezyjny kształt pierogów myślę ,że dodatkowo zachęca ;) Mimo,że danie typowo wegetariańskie, to najeść się można porządnie;) polecam:
Ciasto na pierogi:
http://kulinarnyporadnik.blogspot.com/2014/06/jak-zrobic-idealne-ciasto-na-pierogi.html
Nadzienie :
Ciasto na pierogi:
http://kulinarnyporadnik.blogspot.com/2014/06/jak-zrobic-idealne-ciasto-na-pierogi.html
Nadzienie :
- 400 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony)
- 1 op.(150 g) suszonych pomidorków nadziewanych serkiem (moje były z Biedronki;)
- 200 g sera białego twarogowego
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Cebule drobno posiekać.Podsmażyć delikatnie na maśle razem z rozgniecionym czosnkiem.Dodać szpinak ,doprawić do smaku solą ,pieprzem,. Przesmażyć ,następnie poddusić kilka minut.
Pomidorki wraz z serkiem pokroić w kosteczkę.Wymieszać z białym serem i szpinakiem.
Komentarze
Prześlij komentarz