sobota, 18 kwietnia 2015

PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORKAMI

Od jakiegoś czasu chodziły za mną takie pierogi;) ...Nadzienie wyszło pyszne,wielbicielom szpinaku na pewno przypadnie do gustu.(moi domownicy niestety do nich nie należą;( Finezyjny kształt pierogów myślę ,że dodatkowo zachęca ;) Mimo,że danie typowo wegetariańskie, to najeść się można porządnie;) polecam:

Ciasto na pierogi:

http://kulinarnyporadnik.blogspot.com/2014/06/jak-zrobic-idealne-ciasto-na-pierogi.html

Nadzienie :

  • 400 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony)
  • 1 op.(150 g) suszonych pomidorków nadziewanych serkiem (moje były z Biedronki;)
  • 200 g sera białego twarogowego
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
Cebule drobno posiekać.Podsmażyć delikatnie na maśle razem z rozgniecionym czosnkiem.Dodać szpinak ,doprawić do smaku solą ,pieprzem,. Przesmażyć ,następnie poddusić kilka minut.
Pomidorki wraz z serkiem pokroić w kosteczkę.Wymieszać z białym serem i  szpinakiem.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz