''PATISONY MARYNOWANE''
Patisony marynowane są fajną przystawką,zakąską lub dodatkiem do dań mięsnych.
Przepis pochodzi z książki ''Przetwory Siostry Anastazji ''
Składniki :
Przepis pochodzi z książki ''Przetwory Siostry Anastazji ''
Składniki :
- młode patisony
- koper
- czosnek
Zalewa:
- 4 szklanki wody
- 1/2 szklanki octu
- 5 łyżek cukru
- 2 łyżki soli
- ćwiartka cebuli
- 1 łyżka ziaren gorczycy
- 1 marchewka pokrojona w plastry
Patisony oczyścić ,większe przekroić i ułożyć w słoikach.Do każdego słoika włożyć 2 ząbki czosnku i gałązkę kopru.Przygotować zalewę z podanych składników.Gorącą zalać patisony ,zakręcić szczelnie i pasteryzować jeszcze 5 minut.
A z PATISONA polecam pyszną potrawkę w śmietanie :
patison w śmietanie
A z PATISONA polecam pyszną potrawkę w śmietanie :
patison w śmietanie
Komentarze
Prześlij komentarz