poniedziałek, 9 czerwca 2014

FASOLKA SZPARAGOWA NA OSTRO Z PIETRUSZKĄ

Odkąd pierwszy raz spróbowałam takiej wersji fasolki;od tamtej pory jemy tylko taką; a fasolka tradycyjna z bułką nie ma z nią szans;) !Polecam do obiadu jak również jako samodzielne danie.

Składniki na ok 4 porcje:

  • fasolka szparagowa żółta i zielona ok 40 dag
  • pęczek natki pietruszki
  • pieprz
  • vegeta
  • 2 łyżki masła
Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie,następnie kroimy na  mniejsze kawałki.Na głębokiej patelni roztapiamy masło,dodajemy fasolkę i posiekaną natkę.Doprawiamy pieprzem i vegetką. Obsmażamy kilka minut  do zrumienienia.


2 komentarze:

  1. Z pietruchą warta wypróbowania :) Dzięki za przepis!

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam jeszcze w takiej wersji :-) do wypróbowania :-) bardzo lubimy fasolkę :-)

    OdpowiedzUsuń