KURCZAK CURRY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM
Kurczak w nowej odsłonie;wersja imprezowa .Filet z kurczaka na patyku,przyprawiony curry ,smażony w głębokim tłuszczu.Najlepszy z dipem czosnkowym i paprykowym.Polecam na duże i małe okazje;)
Składniki:
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- przyprawa curry
- olej do smażenia
- 1,5 szklanki mleka
- mąka pszenna
- 1 jajko,
- szczypta soli
- patyczki do szaszłyków
Fileta kroimy wzdłuż w paski.Oprószamy obficie przyprawą curry.każdy nawijamy spiralnie na patyczek do szaszłyków.Z mleka,mąki ,jajka i szczypty soli sporządzamy bardzo gęste ciasto naleśnikowe.W głębokim rondlu rozgrzewamy ok 1 l oleju.Nawinięte na patyczki filety maczamy dookoła w cieście naleśnikowym i smażymy w głębokim tłuszczu na zloty kolor ,przewracając je z każdej strony podczas smażenia.Podajemy na ciepło jak i na zimno z dipem paprykowym i sosem czosnkowym smakują najlepiej:
Fantastyczne :) i do tego te sosiki, mmm :)
OdpowiedzUsuńFajne! Zaraz zaserwuję rodzince.
OdpowiedzUsuńświetna tempura!
OdpowiedzUsuń