poniedziałek, 2 lutego 2015

ROLADKI Z INDYKA Z SEREM WĘDZONYM I SZYNKĄ

Proste i szybkie roladki z wykorzystaniem tego, co mamy pod ręką w naszej lodówce;)Smak żółtego wędzonego sera dominuje nadając roladkom oryginalny smak; natomiast szynka jest zamiennikiem soli i przypraw ,których nie musimy już używać,by przyprawić mięso;)

Składniki dla 4 osób:

  • 4 porcje fileta z indyka
  • 4 grubsze plastry sera żółtego wędzonego
  • 4 plasterki szynki
  • 2 jajka do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
Filety rozbić jak na kotlety.Ułożyć plaster szynki i sera,zawinąć w rulon.Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażyć z obu stron do zrumienienia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz