ROLADKI Z INDYKA Z SEREM WĘDZONYM I SZYNKĄ
Proste i szybkie roladki z wykorzystaniem tego, co mamy pod ręką w naszej lodówce;)Smak żółtego wędzonego sera dominuje nadając roladkom oryginalny smak; natomiast szynka jest zamiennikiem soli i przypraw ,których nie musimy już używać,by przyprawić mięso;)
Składniki dla 4 osób:
Składniki dla 4 osób:
- 4 porcje fileta z indyka
 - 4 grubsze plastry sera żółtego wędzonego
 - 4 plasterki szynki
 - 2 jajka do panierki
 - bułka tarta do panierki
 - olej do smażenia
 
Filety rozbić jak na kotlety.Ułożyć plaster szynki i sera,zawinąć w rulon.Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażyć z obu stron do zrumienienia.



Komentarze
Prześlij komentarz