dip chrzanowy

najlepszy do jajek,do mięs na ciepło i na zimno ,do wędlin ...delikatny i łagodny w smaku.polecam

Składniki:

  • 1 mały słoiczek chrzanu (ja użyłam chrzanu z żurawiną ,przez to zyskał różowy kolor;)
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 jajko
  • pieprz
Jajko ugotować na twardo.Posiekać w drobną kosteczkę.Chrzan przełożyć do miseczki,dodać śmietanę majonez ,jajko.Wymieszać dokładnie,doprawić do smaku.Gdy będzie zbyt ostry można dodać więcej śmietany.Można również dodać szczypiorek.


Komentarze

  1. Jakby dodać chrzanu startego, świeżego byłby jeszcze pyszniejszy, pomysł fajny :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty