gulasz z indyka
Dla odmiany gulasz z indyka.Zdrowy,pyszny obiadek zarówno dla dzieci jak i osób dbających o sylwetkę i dobry smak.Mięso indyka zawiera dużą ilość białka ,a niską zawartość tłuszczu,tym samym jest zdrowsze w stosunku do mięsa czerwonego.Delikatne i pożywne,szybkie w przygotowaniu,a zarazem bogate w witaminy i minerały: cynk,magnez ,żelazo,witaminy z grupy B.
Składniki dla 2 osób:
Mięso indyka zawiera również niezwykły składnik – trypofan, który wprowadza nas w dobry nastrój wpływając na produkcję serotoniny – hormonu szczęścia.
Opis jednej porcji produktu [120 g]:1 porcja - 120 gWartość energetyczna w 1 porcji [120 g]:148,80 kcalBiałko w 1 porcji [120 g]:25,92 gWęglowodany w 1 porcji [120 g]:0,00 gTłuszcz w 1 porcji [120 g]:5,04 g
Składniki dla 2 osób:
- ok 30 dag mięsa gulaszowego z indyka
- 1/2 marchewki
- 1/4 czerwonej papryki
- 1/3 małej cukinii
- 1/2 cebuli
- szczypiorek
- natka pietruszki
- 1/2 łyżki mąki
- przyprawa do indyka lub vegeta
- papryka słodka w proszku
- 1-2 ząbki czosnku
Mięso indyka zawiera również niezwykły składnik – trypofan, który wprowadza nas w dobry nastrój wpływając na produkcję serotoniny – hormonu szczęścia.
Opis jednej porcji produktu [120 g]:1 porcja - 120 gWartość energetyczna w 1 porcji [120 g]:148,80 kcalBiałko w 1 porcji [120 g]:25,92 gWęglowodany w 1 porcji [120 g]:0,00 gTłuszcz w 1 porcji [120 g]:5,04 g
Komentarze
Prześlij komentarz