czwartek, 10 kwietnia 2014

ryba w pietruszce

Połączenie pietruszki i ryby ,sprawia,że ryba zyskuje wspaniały aromatyczny zapach i przy okazji dobrze wygląda;) Duża zawartość witamin w natce podnosi wartościowość naszej ryby. Tak przyprawiona ryba może być przyrządzana na wiele sposobów.Grillowana z cukinią była przepyszna ,ale dziś z braku czasu  robiłam w wersji tradycyjnej ,smażonej w panierce .Następnym razem podam przepis na grillowaną.

Składniki dla 4 osób:

  • 4 filety z ryby
  • duży pęczek natki pietruszki
  • przyprawa do ryb
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • bułka tarta do panierki
  • maka do panierki
  • 2 jajka do panierki
  • olej do smażenia
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny.Oprószamy przyprawami i posiekaną natką.Obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz