czwartek, 24 kwietnia 2014

surówka z czerwonej kapusty do obiadu

Prosta i szybka w przygotowaniu, smakuje każdemu.Jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju  mięs.

Składniki dla 4 osób:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • 1 cebula
  • sok z cytryny
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Kapustę poszatkować na krótkie paski,obgotować.Przecedzić ,pozostawiając do wystudzenia.Skropić sokiem z cytryny w celu zachowania ładnego ,mocnego koloru.Cebulę pkroić w kostkę ,wymieszać z ostudzoną kapustą.Dodać majonez,doprawić do smaku.


KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA:

Wartość energetyczna w 100 g:23,00 kcal
Białko w 100 g:1,40 g
Węglowodany w 100 g:5,10 g
Tłuszcz w 100 g:0,20 g


Opis jednej porcji produktu [200 g]:1 porcja - 200 g
Wartość energetyczna w 1 porcji [200 g]:46,00 kcal
Białko w 1 porcji [200 g]:2,80 g
Węglowodany w 1 porcji [200 g]:10,20 g
Tłuszcz w 1 porcji [200 g]:0,40 g

1 komentarz:

  1. Właśnie taką samą robię - polecam każdemu -PRZEPYSZNA!

    OdpowiedzUsuń