środa, 23 kwietnia 2014

dip chrzanowy

najlepszy do jajek,do mięs na ciepło i na zimno ,do wędlin ...delikatny i łagodny w smaku.polecam

Składniki:

  • 1 mały słoiczek chrzanu (ja użyłam chrzanu z żurawiną ,przez to zyskał różowy kolor;)
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 jajko
  • pieprz
Jajko ugotować na twardo.Posiekać w drobną kosteczkę.Chrzan przełożyć do miseczki,dodać śmietanę majonez ,jajko.Wymieszać dokładnie,doprawić do smaku.Gdy będzie zbyt ostry można dodać więcej śmietany.Można również dodać szczypiorek.


1 komentarz:

  1. Jakby dodać chrzanu startego, świeżego byłby jeszcze pyszniejszy, pomysł fajny :-)

    OdpowiedzUsuń