Piegusek z kokosem i galaretką kiwi
Składniki na biszkopt makowy:
Galaretki żółte rozpuszczamy w niecałej szklance gorącej wody.Śmietankę ubijamy ,po koniec dodając przestudzoną galaretkę ,następnie wsypujemy wiórki.Biszkopt makowy przekrawamy na pół,na każdy blat rozkładamy masę kokosową.Górny blat z masą posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi.Oba blaty schładzamy w lodówce.
Galaretki zielone rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody.Gdy zacznie tężeć dodajemy dżem i mieszamy.Nakładamy na dolny blat z kokosem.Przykrywamy drugim.
- 6 jajek
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka suchego maku
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 l śmietany kremówki 30%
- 2 galaretki cytrynowe
- 20 dag wiórek kokosowych
- 2 galaretki agrestowe(zielone)
- słoiczek dżemu kiwiowo-agrestowego
Galaretki żółte rozpuszczamy w niecałej szklance gorącej wody.Śmietankę ubijamy ,po koniec dodając przestudzoną galaretkę ,następnie wsypujemy wiórki.Biszkopt makowy przekrawamy na pół,na każdy blat rozkładamy masę kokosową.Górny blat z masą posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi.Oba blaty schładzamy w lodówce.
Galaretki zielone rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody.Gdy zacznie tężeć dodajemy dżem i mieszamy.Nakładamy na dolny blat z kokosem.Przykrywamy drugim.
Witam. Czyżbyś wzorowała się na moim przepisie? http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/orzezwiajacy-piegus-z-kokosem-i-galaretka-kiwi-2 Mam nadzieję że ciacho smakowało :)
OdpowiedzUsuńZe zdjęcia poznaję ,że to rzeczywiście twój przepis ;znalazłam go najpierw na smakerze i od razu mi się spodobał;) Lubię sprawdzać nowe przepisy ,te które zasługują na uznanie wrzucam na bloga;) Ciasto się udało;robiłam na święta ;każdemu smakowało -było pyszne ;)) dzięki za ciekawy przepis;pozdrawiam;)
Usuń