Roladki drobiowe z marchewką
Z mięsa drobiowego można wyczarować wszystko .Ja dziś proponuję prosty sposób na roladki z fileta,nadziewane marchewką i pietruszką duszoną.Serwuję z ziemniakami pieczonymi.
Składniki dla 4 osób:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 marchewka duża
- 1 pietruszka
- 1-2 jajka
- bułka tarta do panierki
- pieprz
- vegeta
- olej do smażenia
- ziemniaki ok 1 kg
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- kostka bulionowa drobiowa lub warzywna
- przyprawa do ziemniaków lub vegeta
- pieprz
Ziemniaki obieramy ,nacinamy do połowy .Układamy w naczyniu żaroodpornym .W szczeliny ziemniaka wkładamy pokrojoną w pół krążki cebulę i pokrojony w plasterki czosnek.Posypujemy przyprawami .Kostkę rosołową rozpuszczamy w ok 0,75 l gorącej wody .Podlewamy ziemniaki,pieczemy ok 1 godz w 180C
Wygladają bardzo apetycznie. Lubię zmiany, nowości i eksperymenty. Na pewno wypróbuję przepis. :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :) !
OdpowiedzUsuń[ lightlife.blog.pl ]